Om familien Caben Iversen

 

Familien Caben Iversen består af Ina, Jan, Jonas og Mia.

 

Hjemme i Sønderhede er det dog kun Ina, Jan og Mia der holder til. Jonas er forlængst flyttet hjemmefra og er nu bosat i Aalborg sammen med sin kæreste Pia.

 

Familien har altid været besat af de islandske heste og hører tit for, at vi nærmest ikke snakker om andet end heste, men det kan vi nu godt.

 

Ina har altid været en hestepige, det startede dog med store heste, hvor der både blev brugt tid på spring-, dressur- og galopbanen. Ina har også haft flere store heste med til DV kåring i Herning med rigtig flotte resultater, men det er efterhånden meget længe siden og da interessen for de islandske heste overtog blev de langbenede heste droppet.

 

Ina var med til at starte lokalklubben Dreki i 2001 og sad som formand i de første 4 år. Hun brænder for, at alle skal have det godt både de to- og firebenede, og kan godt lide at arrangere diverse kurser til både mennesker og hestenes fremme. Som ung red hun mange stævner på de langbenede og er færdig med det, men nyder meget at tage med Mia til stævne rundt omkring i landet. Ellers er det skovturene, pasningen og meget gerne undervisning på hesteryg hendes tid bruges på. 

 

Jan er indfødt bydreng, men da han mødte Ina ændrede det sig! Og hestene blev en del af hans liv. Nu elsker han dem alle og kan bruge masser af tid på at gå og nusse med dem. Nogle skovture og store fællesture er noget Jan nyder, især når der er mange hyggelige mennesker med.

Ellers er Jan altid at finde som hjælper til diverse arrangementer både hjemme og i Dreki.

 

Mia har lige fra hun blev født interesseret sig for hestene og det startede med en lille Shetlandspony og udviklede sig hurtigt til de islandske. Interessen for stævner kom tidligt og der er blevet redet ufatteligt mange runder på ovalbaner rundt i landet på forskellige heste. I 2008 kom hun til DM med Jóki fra Vesterovergård, hvilket var et stort mål med netop den hest. Mia har i en periode arbejdet fuldtids med hestene først i Aalborg hos Geysir Heste og derefter i Ringkøbing hos Team No.

 

Jonas elskede at ride da han var lille, men så da piger blev dumme og han var den eneste dreng blandt hestene og pigerne stoppede han med at ride. Interessen kom dog senere hen igen og han vil stadig gerne op på Penni og skridte af når han er på besøg til den årlige "uge 30" på Ribe VikingeCenter. Ellers bliver det ikke til så meget med hestene, men når han er hjemme hos mor og far skal hestene lige snakkes med.

 

 

 

Mia og Jóki i T2 finale 2008

 

 

Jan og Penni midt i øl traven nede på Ribe VikingeCenter

 

 

Ina og Silfur viser galop på vikingemanér på Ribe VikingeCenter i 2008

 

Sonderhede-islandsheste.dk © 2013 • Privacy Policy • Terms of Use